Ripaus luksusta, kauniita maisemia
ja elämyksiä Ranskassa
Oppaana Timo Hakola Matkaisäntänä Kari Aihinen Monacossa Erja Häkkinen
Enkelienlahden kainalossa sijaitseva Nizza lumoaa matkailijat yhä uudelleen kauneudellaan.
Tarjolla on kuvataiteen ja arkkitehtuurin helmiä eri vuosisadoilta.
Matkan aikana nautimme provencelaisen keittiön antimista ja valmistamme niitä itse keittiömestari
Kari "Kape" Aihisen ohjauksessa. Mielenkiintoisia tarinoita kotikaupungistaan Monacosta meille kertoo Erja Häkkinen.
Tule mukaan kokemaan lumoava Nizza ja sen ympäristö.
1.pv
25.4.2024 torstai
Lähtö Helsingistä Finnairin vuorolla AY 1601 klo 08.05
Nizzaan, jonne saavutaan klo 10.25.Oppaamme Timo Hakola on ryhmää vastassa Nizzan lentokentällä.
Jatkamme suoraan kaupunkikierrokselle, jonka
aikana näemme mm Nizzassa syntyneen Giuseppe Garibaldin
aukion, oopperan, kukka- ja vihannestorit.
Maistelemme nizzalaisia suolaisia ja makeita
erikoisuuksia paikallisessa viinikellarissa, jossa Kari Aihinen
kertoo meille provencelaisesta ruokakulttuurista.
Majoittuminen n klo 15.00.
HOTEL ASTON LA SCALA NIZZA ****, 3 yötä.
Tarkemmat tiedot hotellista verkkosivulta:
HOTEL ASTON LA SCALA- OFFICIAL SITE- 4 stars in Nice (hotel-aston.com)
2. pv
26.4.2024 perjantai
Monte Carlo Monaco
Aamiaisen jälkeen lähdemme Monacon ruhtinaskuntaan.
Ajamme sinne kaunista rantatietä, matkanvarrella voimme ihastella merimaisemia ja upeita huviloita.
Matkaa on vain parikymmentä kilometriä, mutta ehdimme ajaa
neljän kaupungin läpi. Perillä suuntaamme ensin Monte Carloon.
Vierailemme maailmankuulun kasinon ja ikonisen Hotel de Paris’n tuntumassa, jossa kaikki
luksuskaupat sijaitsevat ennen kuin suuntaamme maan pääkaupunkiin Monacoon.
Nousemme hisseillä kukkulalle ja jatkamme sieltä kävellen palatsiaukiolle.
Näemme prinsessojen huvilat ja käymme katedraalissa, jossa
ruhtinaspari Grace ja Rainier III on haudattu
Yhteisen lounaan aikana Erja Häkkinen kertoo meille Monacosta.
Palaamme iltapäivällä takaisin Nizzaan.
3. pv
27.4.2024 lauantai
Aamiainen hotellissa
Suuntaamme jalan Nizzan vanhaan kaupunkiin. Siellä odottaa
kokkauskurssi, jolla valmistamme Kari Aihisen johdolla
itsellemme lounaan.
Ryhmä jaetaan kahtia:
Ryhmä 1: kurssi klo 10–12, ruokailu klo 12–13
Ryhmä 2: kurssi klo 13–15, ruokailu klo 15–16
Illalla nautimme vielä drinkin pienen purtavan kera hotellimme
kattoterassilla, josta on mahtavat näköalat Nizzan ylle.
.
4. pv 28.4.2024 sunnuntai
Nizza – Pont du Loup – Saint Paul de Vence – Helsinki
Aamiainen hotellissa.
Klo 10.30 lähdemme matkatavarat mukanamme kohti pientä Pont du Loupin kylää.
Siellä tutustumme yli 100 vuotta vanhaan makeisia valmistavaan
yritykseen, joka tuottaa mm. sokeroituja hedelmiä, suklaata, hilloja ja keksejä.
Pont du Loupissa nautimme lounaan viineineen
paikallisessa majatalossa.
Ennen lentokentälle menoa pysähdymme vielä kuvauksellisessa Saint Paul de Vencen
taiteilijakylässä, jossa tutustumiskierroksen jälkeen jää vielä aikaa
kiertää ateljeita tai istuskella Café de la Placen terassilla
ja seurata petankin pelaajia.
Lähtö Nizzan lentokentälle, josta Finnairin reittivuoro
AY 1604Helsinkiin lähtee klo 20.30.
Saapuminen Helsinkiin klo 00.45.
Hinta
1995 euroa/2-hengen huone/henkilö
330 euroa/ 1-hengen huone/lisämaksu/henkilö
Hintaan: Finnairin reittivuoro Helsinki – Nizza – Helsinki, turistiluokassa
sisältyy: majoitus 2 hengen huoneessa, 1 hengen huoneesta lisämaksu
yksi ruumaan laitettava matkatavara ja yksi käsimatkatavara
buffet-aamiainen hotellissa
tulopäivän välipalat viineineen
Kari Aihisen esitelmä ja kokkikurssi sisältäen viinin ja aterian
Lounas viineineen Monacossa sekä Erja Häkkisen esitelmä
lähtiäislounas
matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja
sisäänpääsymaksut
Timo Hakolan opaspalvelut
lentokenttäverot sekä arvonlisävero
Huom: paikkoja on rajoitetusti.
Tämän matkan toteuttavat Oy Kon-Tiki Tours Ltd ja Matka-Rasila Oy yhteistyössä.
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy-Kon-Tiki Tours Ltd.
Matkavaraukset:
Matka-Rasila Oy/tarja@rasila.fi, puh 0502733 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi, 09 466300
Copy right Tarja Rasila
Matkan ennakkomaksu on 400 euroa/henkilö ja se maksetaan varauksen yhteydessä.
Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen matkan alkua.
Lentoliput ja muut matkapaperit toimitetaan n. 10 pv ennen matkan alkua.
Matka toteutetaan edellyttäen, että osanottajia on min 15 henkilöä.
Peruutusehto
Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.
Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
• 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
• 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
• 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.
Hinnat perustuvat 29.9.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.
Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.